Een weekje onthaasten bij LaFinia: tijd voor jezelf en voor elkaar

De reis van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Vanaf stad Groningen rijd je in 3,5 uur naar de boot in Lübeck. Hier begint de vakantie al.

Dag 2, zaterdag: Een dagje op het water begint met een ontbijtbuffet met een prachtig uitzicht op de Oostzee. Je hoeft nergens heen, dus starten met een mimosa kan. Overdag kun je naar de sauna, jacuzzi of alvast een massage om de spieren los te maken. Het heerlijke niets doen.

Dag 3, zondag: ’s Ochtends leg je aan in de haven van Helsinki. Rond 10.00 uur kun je de kade oprijden. Site-seeing in Helsinki kan. Of rijd gelijk door naar LaFinia. In 3,5 uur ben je er. Een lekkere maaltijd wordt voor je bereid.

Dag 4, 5 en 6: maandag, dinsdag, woensdag. Kies je voor met volle teugen genieten van de Finse natuur met een 3-daagsprogramma Finland advanced of expert? Of toch naar de stilte luisteren in de sauna en dobberen in de hot tub. Een ontspannen wandeling maken op het terrein, een uurtje paardrijden, spelevaren met een bootje op het meer. Lekker bijslapen kan natuurlijk ook.
Laat je verrassen door wild food. Proef de paddenstoelen en de bessen. En ooit een Elandburger geproefd?

Dag 7: donderdag. Zoetjes aan wordt het tijd voor vertrek. Na het ontbijt rijd je naar Helsinki en neem je de boot.

Dag 8: vrijdag. Nog een dagje relaxen op de boot. Mijmeren over het uitzicht. Goede voornemens om vaker de tijd voor jezelf en elkaar te reserveren. En ja, de mimosa’s staan weer klaar…

Dag 9: zaterdag. ’s Avonds aankomst in Lübeck. Een ritje over de autobaan brengt je weer thuis. En nog een hele zondag om na te genieten.

Met vliegtuig en bus of trein

Het openbaar vervoer in Finland is zeer goed geregeld.  De bus staat bij de luchthaven op platform 23 of 24 meestal al te wachten.Vanaf de luchthaven rijdt de bus in ongeveer 3,5 uur naar Mikkeli. Daarna is het nog 40 minuten rijden naar LaFinia. Een pick up service van Mikkeli naar Kangasniemi is beschikbaar. Mail ons voor de mogelijkheden.

 

Met vliegtuig en auto

LaFinia ligt in Zuid-Finland. De afstand tot Helsinki airport is ongeveer 240 kilometer. Dit valt binnen 3,5 uur te rijden. Een rechtstreekse retour lijnvlucht Schiphol-Helsinki met KLM kost 200 tot 300 euro, afhankelijk van het seizoen. Transavia en Finnair (de Finse KLM) bieden vaak voordeliger vluchten aan. De vlucht duurt 2 uur.

Finland heeft een prima wegennetwerk en het verkeer is rustig vergeleken met de Randstad. In de zomer is de maximumsnelheid 120 km per uur op de snelweg. In de winter is dat 100 km per uur. De Finse huurauto’s zijn in de winter voorzien van banden met spikes, zodat er goed over sneeuw en ijs gereden kan worden. Een huurauto met onbeperkte kilometers kost vanaf € 35,- per dag.

 

Met de boot en eigen auto

De meest ontspannen en milieuvriendelijke manier van reizen is met de boot. Kom al uitgerust aan voordat de vakantie is begonnen. Lees het in het verslag: de reis van dag tot dag.

 

Bezoekadres

Mäenkylänkoulutie 40
51460 Luusniemi
Finland

Info@lafinia.nl
Mirugia:  00316-42104805
Erik:  00316-38067678

 

LaFinia